saraerikacaroline

Yran, det är nu det händer!

Kategori: Moments Like This

Att packa har blivit som en vana för mig under sommaren. Idag har jag börjat packa lite kläder som jag ska ha med mig till stan och YRAN! Det blir tre dagar med mycket musik, människor och mys! Jag har egentligen inte sån stor aning om hur dessa dagar kommer se ut men jag kan garantera att det kommer bli skitkul. Det jag vet är iallafall att jag ska tillbringa torsdag, fredag och lördag med Min Gris Elise<3
Nu väntar jag bara på att Elise ska bli klar, seg som hon är, så vi kan ta en walk i solen innan vi går hem till mig och äter lunch, packar klart och fixar klädseln inför kvällen (den är lite speciell).  Sen åker vi in till stan vid 17.00 så får vi se om vi hinner till några av Elises kompisar innan vi drar ner på Yran. Visst låter det kul? Och tänk..det är bara en av tre dagar!

Nu ska jag möta upp Elise för en prommenad i det fina vädret :) Försök ha en lika bra dag som jag!

Pussohej <3

Hemmafru, utan man!

Kategori: Moments Like This

Natten blev ungefär som jag trodde, ett bastuliknande helvete! Men hellre varmt än kallt ioch för sig.. Nu har jag just ätit frukost somtidigt som jag försökt ta reda på när och hur alla bussar går så jag kan ta mig in till träningen ikväll. Jag har nog varit lite bortskämd tidigare då mamma alltid har skjutsat mig. Men samtidigt är det lite roligt att få klara sig själv också. En sak jag måste göra idag är att gå till ica och köpa lite mat, om jag ska överleva tills familjen kommer hem, också ska jag tvätta lite kläder. Helt ärligt kan jag erkänna att jag bara har tvätta två gånger sen vi köpte en ny tvättmaskin, och det kan jag lova var ett bra tag sedan!

Nej, nu ska jag nog gå ut i solen ett tag och slappa! Måste ju vila upp mig innan jag ska aggera hemmafru (utan man iof) och sen blir det spännande att se om jag tar mig till träningen i eftermiddag eller inte.

So long!

Baby I'm Back

Kategori: Moments Like This

Hallå!
Nu är jag hemma igen från sommarstugan. Passade på att åka hem med min moster och hennes familj idag istället för på torsdag när jag egentligen skulle komma hem. Känns hur skönt som helst att vara hemma, tro det eller ej!
Imorgon ska jag sovasovasova! Är ensam hemma så då är det bäst att passa på att sova ut när man inte har några småsyskon som lever rövare varje morgon. Hoppas också på att vara med Elise imorgon kväll när hon kommer hem för vi ska göra lite förberedelser inför Yran ;)

Jag kan kort berätta vad jag har haft för mig dessa dagar i sommarstugan:
Den större delen av 4-5 dagar har jag målat stugan och gäststugan för att tjäna lite pengar. De sista dagarna har det varit kanonväder så då har jag glassat i solstolen och badat, det var ca 24 grader i vattnet. Jag har även dragit med mina tremänningar och min bror på en fotbollsplan och skjutit lite för att inte glömma bort vad en fotboll är, det känns som att det var en evighet sen vi hade träning med laget,  men imorgon börjas det igen! :)
Jag får inte glömma bort att nämna en stor del av mitt tidsfördriv i stugan, nämligen att äta. Mina föräldrar säger att det är "Lördag hela veckan" så det har blivit en hel del onyttigt kan jag lova. Får inte glömma bort att nämna att jag har åkt båt och träffat en massa trevliga människor också!
Ja, det var väl en snabb sammanfattning av mina nio dagar vid kusten :)

Nu ska jag gå och försöka sova, men det är 27,4 grader inne så det blir nog mer en plåga.

Hem ljuva hem // Carolinee!

På väg igen!

Kategori: Moments Like This

Hello!
Ikväll har jag varit med skönheten Elise och vi har bakat muffins! Jag smakade en nyss och dom blev rätt goda ändå trots att vi utbytte några ingredienser som vi inte hade här hemma. Innan vi började baka gjorde vi en partyskiva med de låtar som vi gillar allra bäst och som får oss på riktigt bra humör :) Äkta gill kobek-känsla!

Om Linnéa får som hon vill så åker familjens kvinnliga varelser till våran sommarstuga ikväll, också kommer de två övriga upp imorron. Troligtvis blir det så, vilket innebär att jag snabbt måste packa väskan (som jag packade upp imorse) för att sedan bege mig till kusten i norr. Ska vara där fram till Yran och under den tiden ska jag bara slappa och förhoppningsvis åka till Umeå eller Ö-vik och shoppa någon dag!

Ska kila iväg och packa nu men det är bara att sms:a! :) Mobilen är min enda koppling till verkligheten däruppe eftersom det inte finns el där.

Carro- ständigt påväg

Home sweet home

Kategori: Moments Like This

För en vecka sedan var jag på väg till Göteborg och var hur förväntansfull som helst! Nu sitter jag ensam hemma i huset och lyssnar på musik och tar det lugnt, är helt slut! Under den här veckan blev det tyvärr bara fyra matcher men ändå känner jag mig trätt i kroppen. Det kan nog bero på att vi sprungit Göteborgs maraton hela veckan (känns det som iaf) och orsaken till det är alla dessa spårvagnar som ska passas vart man än ska. Jag har gått över en mil varje dag (har stegräknare på mobilen) plus matcherna!
Jag kom hem imorse vid 08.00 och hoppade direkt in i duschen och sen satte jag mig framför TV:n med lite frukost, väldigt efterlängtat! Frukosten på skolan där vi bodde var inte så god, men resten av maten var helt okej!

Det finns hur mycket som helst att berätta om veckan i Götet men just nu har jag inte tid. Måste packa upp väskan och sedan packa ner igen eftersom jag åker till sommarstugan snart. Kan hända att jag åker redan imorron :)

See you!

Gothia -08

Kategori: Moments Like This

Som jag brukar säga: Tiden går så fort! Nu är jag (så gott som iaf) packad och klar för att åka till Gothia, äntligen! Kommer hem nästa söndag så tills dess.. So long!

Hoppas ni får det underbart bra, för det ska jag ha!
Puss och kram, Caroline

"Tänk om..."

Kategori: Moments Like This

Att livet är orättvist vet vi redan, att oskyldiga människor och djur straffas för något de inte gjort osv.. Konstigt nog får mördare, våldtäcktsmän, rånare mm alltid ett mycket lindrigare straff än vad offren själva blivit utsatta för. Alla vi som ser och läser detta i bl.a. tidningar vet att det är fel, men hur kan vi påverka? Iallafall jag reagerar inte längre så starkt när jag läser om att någon blivit överfallen av ett gäng unga killlar eller att någon kört rattfull och kört på ett gammalt par. Om det hade hänt för 10-15 år sedan hade människor troligtvis reagerat mycket starkare men tyvärr så är det här dagens samhälle och vi har anpassat oss till det.
Det som också är konstigt är att det alltid är de lugnaste personerna som råkar ut för elände! Men det är bara för alla föräldrar att inse fakta: Hur mycket ni än skyddar era barn så finns det inget som han hindra era barn att råka ut för olyckor. "Du får inte hugga ved för tänk om du hugger dig i benet!" "Du får inte gå på byn för tänk om det kommer en bil!" "Du får inte vara ute när det är halt för tänk om du halkar och slår huvudet!" Ja just det, tänk om! I sånna fall så är det föräldrarna som ska tänka om! För tänk om man som förälder hela livet skyddat sitt barn från faror också huxflux kör han/hon på en sten med cykeln och får hjärnskador för livet. Om barnet då aldrig tidigare fått göra någonting, tex gå på en konsert där favoritbandet spelar för det kan finnas "otäcka människor" och mycket fylla, bara för att det är för farligt. Då har föräldrarna dels hindrat barnet från att göra något det verkligen vill och dels skyddat barnet från någonting som är exakt lika farligt som att cykla. Om vi nu säger att barnet blir förståndshandikappad pga av cykelolyckan och aldrig mer kommer kunna ta sig ur sjukhussängen så kommer nog föräldrarna ångra sig att de inte lät deras barn uppleva den där konserten medan han/hon fortfarande kunde. Det går alltså inte att säga "tänk om". Det är just därför man ska leva för dagen och inte skjuta upp något till en annan gång.

För att inte vara för allvarlig och dyster så kan jag berätta om en liten incident som skedde idag. Jag hade gått i regnet från Östersunds centrum till Frösön i ett par skor med hål i båda sulorna. När jag kom fram till min moster på Frösön var jag alltså dyngsur om strumporna. Efter ett tag skulle jag åka hem till mig med bil så på vägen ut till bilen stoppade jag ner tårna (endast) i skorna, hängde min sportbag över axeln och trippade åter ut i regnet. Dagdrömmare som jag är gick jag där i mina egna tankar och vipps...så låg jag där på magen i gruset med skitiga byxor, skorna utspridda och uppskrapade händer. Jag hade alltså missat att det låg en vattenslang på grusgången framför mig som man visst var tvungen att kilva över.. Men vem vet, jag skulle lika gärna ha kunnat slå hakan i marken och brytit nacken (för att vara lite dramatisk)! Det går alltså inte att skydda sitt barn dag ut och dag in.
Btw så var det enda mamma gjorde att skratta åt mitt lilla fall, vilket också var det enda jag kunde göra för gissa hur dum jag kände mig!?

Caroline- Lev nu, livet går ej i repris!

Packa ner, packa upp, packa ner...

Kategori: Moments Like This

Snart ska jag göra något som jag tycker är riktigt roligt, nämligen att packa! Jag kan ärligt säga att jag ALLTID packar för mycket så när jag kommer hem igen är hälften oanvänt.. Men det är bättre att ha med sig för mycket än för lite! Jag ska iallafall försöka packa lagomt med kläder så jag klarar mig i Göteborg i en vecka där jag ska spela matcher och förhoppningsvis få lite fritid till annat :) Det brukar ta ett bra tag för mig innan jag är klar för först packar jag i det jag tycker är nödvändigt, men sen inser jag att väskan är överfull så då börjar jag sortera bort vissa plagg. Men konstigt nog är den lika överfull igen innan jag är klar.. Aja som sagt så tar det sin tid så det är nog bäst för mig att börja med en gång!

Ikväll är det ialla fall träning, både mitt lag och A-laget, och efter det blir det grillning av hamburgare och korv :) Det ska bli riktigt roligt!

Pussohej!

Besök på stans alla pisselitter!

Kategori: Moments Like This

Nu är det dags att varva ner en stund efter en dag i stan. Åkte in kvart i elva och mötte Elise (<3) för att sen gå och kolla in rean, som finns i typ alla butiker! Men tyvärr så hittade jag inga plagg som jag föll för vilket också kan bero på att en hel del av rean är utplockat (min plånbok har sorgligt nog bara råd med reavaror just nu..) Men jag hittade iaf en ring, ett läppglans och några örhängen, lite smått och gott! När vi hade gått på stan så länge att både ryggen, fötterna och magen värkte  tog vi och köpte med oss lite mat och gick ner och satt oss i badhusparken i solen. Väldigt mysigt och gott! Efter det va vi tvugna att snabbt hitta en pisselitte! Någon närmare beskrivning får ni inte ;)
Tog bussen hem 17.20 ,och somnade som en stock! Nu sitter jag med en efterlängtad glass i handen, satt som pricken över i:et på en perfekt dag!


Elise och Jag på stan

Haha den var alltför skön!

Seriösa för en gångs skull..

Också oseriösa, som vanligt! På Harry's pisselitte!

Myspys

Kategori: Moments Like This

Trots att mina kära vänner inte var hemma idag så har jag haft det riktigt trevligt! Jag gick ut och la mig i solen och läste lite i en bok från trafikskolan där det står om allt man behöver för att börja övningsköra bil :) Helt sjukt att jag snart får börja, väntar bara på et intyg men sen så är det bäst att se upp i trafiken. Haha!
Jag hade årets första vattenkrig idag också med min lillasyster Linnéa. Ett gott skratt sägs förlänga livet så nu räknar jag med att leva några extra år. Innan middagen gick jag och mamma ut och gick en sväng sen blev det middag med kladdkaka till efterrätt. Jag har inte ens tänkt tanken tidigare att det går att göra den i micron, men det är helt möjligt! Samma recept fast bara 6-7 minuter i micron. Ett tips är dock att hellre värma den i några minuter mindre eftersom den "eftergräddas" och kan då bli ganska hård i mitten efter en stund.

Snart ska jag iväg på en "mini-konsert" där min moster och två andra kvinnor sjunger och spelar. För 4-5 år sedan var det min moster och jag som hade en liten uppvisning i gamla kyrkan där hon spelade och jag sjöng en massa gamla låtar. Det var riktigt roligt och jag skulle gärna göra om det! Ett plus är ju att man får pengar för det också! Något som jag minns extra väl var att en äldre tant sa om mig: "Hon ser ut som en liten drottning!"
Men döv som jag är trodde jag att hon sa "Hon ser ut som en liten råttunge!" Och pga min ålder var jag ganska känslig, så med gråten i halsen fortsatt jag sjunga. Som tur var fick jag höra efter konserten var tanten verkligen hade sagt...

Hur som helst så ska Sandra komma till mig om en stund och sedan ska vi går ner till konserten som sägs vara runt en timme. Efter det ska vi kila ner till fotbollsplanen och skjuta lite långbollar, något som jag verkligen behöver träna på!

Ha're gött!

Onsdag morgon!

Kategori: Moments Like This

Godmorgon!

När jag vaknade tog jag med mig lite frukost och satt mig vid TV:n och tittade på mtv. Det var top 10 at 10 med endast låtar med Linking Park, som jag tycker är en riktigt bra grupp! Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska fördröja min dag då Sandra jobbar, Josefine är i USA, Elise är i stan och Rebecca är i Strömsund. Jag känner att jag blev lämnad lite åt slumpen.. Plus att hela min familj är borta på jobb, dagis och kompisar så jag hade huset för mig själv när jag vaknade, fast ärligt talat var det ganska skönt.
Solen skiner ialla fall så jag kanske borde gå ut en sväng men eftersom jag inte är tio år längre så har min fantasi dunstat så utan kompisar (som är mitt största intresse) vet jag inte vad jag ska hitta på.

Får se om jag kommer på nått att göra. Isåfall ska jag uppdatera Josefoine senare;) Hoppas min ängel har det bäst i USA!!<3

Caroline- miss lonely..

När tiden är knapp och magen är tom

Kategori: Moments Like This

Klockan har passerat midnatt med åtta minuter och jag sitter vaken ensam och äter äpple. Nog för att jag alltid är hungrig och äter det mesta så är det främst på kvällen som jag känner suget av mat. Jag gjorde därför iordning ett glas med yoghurt, solroskärnor och russin och ett annat glas med cashewnötter och russin som jag tog med mig till datan för att äta samtidigt som jag tittar runt lite på nätet. Men inte nog med det så var jag tvungen att hämta ett äpple också ;)
Som ni märker så är russin en stor passion för mig vad det gäller mat och likaså vindruvor, men eftersom det i princip är samma sak så kanske det inte är så konstigt.

Igår (klockan har ju passerat 12) så skrev jag att jag skulle göra mig en omelett till lunch, vilket jag också gjorde. Det tar bara några minuter och är inte alls avanserat som tur är eftersom jag inte är den skickligaste vad det gäller kök och matlagning. Men ialla fall så ska ni få det väääldigt komplicerade (host!) receptet på omelett.

2 ägg
2 matskedar vatten
salt och peppar

Kläck äggen och vispa försiktigt med en gaffel. Häll i vattnet, salt och peppar (eller annan kryda om det önskas) och rör om. Häll margarin eller olja i stekpannan och häll sedan i "äggröran". Klart på några minuter och sen är det bara toppa med det som man själv gillar!
Jag toppade med grön pesto, tomater, fetaost och svarta oliver. Smaskigt!

Ha en trevlig kväll!
Love Caroline

Sola i den obefintliga solen

Kategori: Moments Like This

Kom just in från solstolen där jag satt och slappade ett tag för att försöka bli lite brun, men eftersom solen bara lyser ca var tionde minut så blir det lite svårt. Försöker ladda upp med vatten inför Gothia som vi åker till på söndag men jag känner att det är ganska meningslöst eftersom jag blir tvungen att gå på toa stup i kvarten. Ialla fall så ska jag snart ta och gå ut och gå en sväng med Lucas, våran hund, och sedan göra mig lite lunch. Funderar på en omelett vilket är lätt att göra, nyttigt men framförallt gott! Det bästa är att man kan blanda i vilka ingredienser som helst, ta det du gillar och det blir en specialité!
 Våran hund Lucas

Allt eller inget

Kategori: Moments Like This

Okej, jag vet inte varför men så fort jag skriver ett enda inlägg så måste jag skriva ett till. Sen går det år och dar innan jag får ett till "blogg-damp" också håller det på sådär. Det är likadant när jag shoppar. Först kan det gå flera timmar innan jag köper något över huvudtaget men när jag väl gjort ett inköp, stort eller litet spelar ingen roll, så släpper "spärren" och efter det sprider jag pengarna som om det vore mat till fåglarna.
Dessa skor hade jag på skolavslutningen och jag har ingen aning om när jag kommer ha användning för dem nästa gång pga klacken som är nästan 10cm hög, men det blir väl någon gång framöver när jag vill känna mig lång!
Lyckat impuls-inköp från DNA, 399:-

Enligt horoskopet vänder min tur i shopping 10/7 så man måste ju passa på!

Go'natt, nu ska jag slå en pling till en viss person så denne inte blir sur, igen!
pusss<3

Uppdatering!

Kategori: Moments Like This

Såhär ligger det till.. Josefine har flytt sin kos och åkt till USA och för att uppdatera henne om vad som händer här i Sverige så har jag lovat att uppdatera bloggen när det händer något, spela roll om det är intressant jag uppdaterar ändå när jag har tid ;)
Vaknade imorse av att det ringde 10 000 signaler på hemtelefonen och jag väntade otåligt på att någon annan i min familj skulle svara. Men när mitt yrvakna huvud hade uppfattat läget och insett att det bara var jag hemma skyndade jag till telefonen ( som finns i köket) och skulle just svara när varelsen i andra änden la på.. Lagomt irriterad återvände jag till sängen och insåg att klockan var halv 11! Jag hade tydligen vaknat av alarmet på mobilen klockan 9, eftersom det var då det var ställt, men stängt av det och lämnat telefonen öppen bredvid mig i sängen. Så tack till den som ringde dessa 10000 signaler, annars hade jag inte hunnit till stan :)
Klockan 12 åkte jag och Elise ialla fall in till stan. Jag införskaffade mig en grön jacka, en svart kofta och en svart cardigan :) Man behöver inte alltid åka till USA för att hitta fynd, tro det eller ej Josse ;) haha!

Apropå ingenting.. Jag har en teori angående varför man gäspar varje gång någon annan gör det:

MIN TEORI : Det sägs att när man gäspar har hjärnan syrebrist. Därför tror jag att om någon gäspar säger ens undermedvetna att det är syrebrist där man befinner sig, och man är därför själv tvungen att gäspa för att ge hjärnan syre! Låter det vettigt? ;)

Här är några andra alternativ som jag hittade på nätet, så om du har lite att göra kan du läsa! Jag håller ialla fall fast vid min teori! (Med en viss ironi)

TEORI I : Förlängda ryggmärgen upptäcker koldioxid överflöde och brist av syre och orsakar gäspreflexen.

TEORI II : Gäspning regulerar kroppstemperaturen.

TEORI III : Neurotransmittorer i hjärnan som kontrollerar känslor, humör, aptit m.m. orsakar detta fenomen, kemikaler som serotonin, dopamin, glutamisk syra osv. Desto aktivare dessa ämnen är, desto oftare gäspar vi. Det betyder också att i motsats minskas gäspning av opiatiska neurotransmittorer som endorfin(som utsöndras i blodet då vi motionerar eller blir plötsligt glada). De som tagit serotoninmedicin har visat sig gäspa abnormt mycket.

TEORI IV : Vi gäspar för att sträcka på musklerna, öka blodtrycket och höja hjärtpulsen. Detta påvisas av att sträckningen på munnen, käken och ansiktet förefaller necessärt för lyckad gäsp.

TEORI V : Att gäspa är en flock instinkt. Funktionerar för att synkronisera humörbeteende hos flockdjur, lik vargarnas ylande under fullmåne. Gäspet signalerar trötthet åt medmänniskor/flockmedlemmar så att deras sömnrytm kan jämställas.

Caroline- Black magic woman

Dagens förälskelse

Kategori: Moments Like This

Efter att ha tillbringat största delen av dagen med Rebecca, mycket skratt och goda "special-pizzor-à-la-ROS" sitter jag nu och lyssnar på min nya förälskelse, Chris Brown. Finns det nått sexigare än snygga killar med snygga moves och bra röster? Nopp! Tur att det finns YouTube dessa dagar när vädret sviker så man kan hålla humöret uppe ;) Det finns dock någon som tynger mig, trots Chris Browns léende guldbruna ögon, och det är att våran skönhet och skatt Josefine lämnar oss för att resa till USA. Men jag hoppas verkligen att din resa blir lyckad och att du får uppleva mycket minnesvärt. Under tiden ska jag, Rebecca, Elise mm. fördröja tiden i Sverige på bästa sätt:

¤ Jag åker på Gothia, går på Yran och åker till sommarstugan
¤ Rebecca åker till ström och kanske Yran?
¤ Elise drar till Halmstad, och förhoppningsvis Yran!

Sverige har också en hel del att erbjuda trots allt, men inte i närheten av vad Usa har.. Men det hänger egentligen bara på sig själv, vill man göra sommaren 2008 till den bästa så är det upp till en själv. Blev lite inspirerad av två unga killar i min ålder som Elise och jag träffade på igår utanför ica på 87:an. De stod efter vägkanten med hela sin packning och hoppades på att det skulle komma en bil med gott utrymme och trevliga förare som kunde ge dem lift en bit på vägen mot Umeå. De hade liftat hela vägen från Mora och skulle som sagt till Umeå, där jag också tror de bor med tanke på deras dialekt. Jag är säker på att deras sommar inte kommer bli glömd i första taget och att de kommer hinna uppleva mycket spännande på vägen från Mora till Umeå. Riktigt modigt av dem iallafall!