saraerikacaroline

Kaos

Kategori: Moments Like This

Det var en lite speciell dag idag, med speciella händelser. När jag satt där hos frisören med färg fulla håret frös vattnet?! Det enda jag kunde göra var att ringa mamma som fick hämta mig och jag fick skölja ur färgen hemma istället efter att färgen hade verkat klart. Resultatet blev helt okej tror jag.. Avgör själv!
Dagens andra ovanliga händelse var att jag har städat ur hela mitt rum på möbler och prydnader inför flytten. Rummet är tomt men jag är full av lycka (plus liiite sorg över att lämna livet i stugun..)

Jag orkar varken visa er bilder på hur rummet eller min hårfärg ser ut, jag är helt enkelt en tråkig bloggerska.
Dags för en stunds vila framför TV:n och When a man loves a woman tillsammans med familjen♥

Snart är det klippt!

Kategori: Moments Like This

Wihoo, äntligen! Efter en lååång väntetid ska jag nu klippa mig (är kräsen när det gäller frisörer). Mamma kommer och hämtar upp mig här på jobbet när som helst vilket betyder att arbetsdagen blev lite kortare än vanligt men det gör inte mig så mycket hehe. Konstigt nog är jag lite smånervös varje gång jag ska till frisören, troligtvis pga att håret är en viktig del som ständigt är synligt för omgivningen.. Om någonting skulle gå fel går det knappt att dölja om man inte vill bära mössa i några veckor.
Opps nu kom mamma, dags att kila!

Mysmiddag med mysbrudar

Kategori: Moments Like This

Dagen började vid kvart över 7 då jag sovande pinade mig igenom morgonrutinerna, dvs frukost och borstatänderna. Det sköna med lov (speciellt när man bor i Stugun) är att jag aldrig sminkar mig eller fixar håret så där sparar jag lite tid. Dock var jag ändå sen till jobbet med ungefär 10 minuter, men ingen sköt en kula mellan lysmaskarna för det så jag slapp åka plingplongtaxi till plåsterhuset. Jobbdagen är iallafall snart över och jag ska strax bege mig hem för att sedan snabbt som blixten byta riktining och åka till Nybuan som ligger ännu längre bort än Stugun (sett från Östesund). Där ska jag tillsammans med några riktigt underbara människor hälsa på Matilda (som också är lika underbar) och äta middag. Det ska bli myspys med tanke på att det var ett tag sedan alla vi tjejer träffades sist.
Sista fakturan är nu skriven och jag beger mig hemåt i den outhärdiga värmen.....

Någon lämnade kvar sina husdjur, dammråttorna.

Kategori: Moments Like This

Sådär ja! Nu har B-man fått nyckeln till lägenheten och två nöjda tjejer ska flytta till egna place i vecka. Någon som däremot INTE var nöjd idag var min moder som jag drog med till stan för att städa ur Sofias lägenhet som jag inte ens finner ord för att beskriva hur skitigt det var. Han som bodde där innan kan inte ha städat på några år, ärligt talat. UUUUrk! Hur som helst, jag är trött men glad efter dagens slit och blev inte mindre glad när jag fick ett sms av Josefinaste där hon berättade att jag är bjuden på middag imorgon. Då ska vi tjejer som gick i nian tillsammans träffas och äta och snacka skit, vilket är två saker som vi verkligen är bra på ;) Men innan jag ska träffa dem ska jag förhoppningsvis jobba och tjäna lite välbehövliga kronor efter julens plågsamma utgifter.

Nu ropar mamsen att det är mat, än så länge får jag maten serverad and I love it!

Jag vet att jag förvirrar er

Kategori: Moments Like This

Känslan är så konstig, bra, dålig, härlig, hemsk, jobbig, rolig, ja jag vet inte hur den ska beskrivas. En del av mig tycker att det ska bli härligt med jul och allt som hör till men en annan del av mig är extremt oroad över det ena och det andra. Bland annat har jag försökt att hitta en lägenhet i några månader och hux flux har jag två stycken!! Mamma hotar med att vi måste säga av oss den nya om ingen annan vill ha den andra.. Jag dör om det blir så. Kanske inte, men jag gråter seriöst!

(en timme senare, hann inte publicera inlägget)
GAAAAAAAAAAAAAAAH! Innan jag ens hunnit skriva klart inlägget har min älskade underbara ängel Sofia bestämt sig för att hyra ena lägenheten! I'm flyyyyyyyyyyying, högre än Idol-Erik ska ni veta! På en timme var min oro över och i och med det kan jag sova gott inatt. Och fira jul utan hjärtklappning. Och släppa loss och ha kul på nyår. Och flytta in i min nya lägenhet. Och säga att livet är underbart trots allt. Och säga: Det ordnar sig alltid!

Godnatt mina obefintliga läsare, jag ska springa runt byn och skrika mitt glädjaskrik!

Projekt runaway

Kategori: Moments Like This

Ett projekt är påbörjat! Dotter och far har börjar måla om i en bedrövligt ful lägenhet och tanken är att det ska se en aning bättre ut inom kort. Det positiva är att det inte kan bli värre än vad det var innan. Så idag gick dagen åt till att börja måla om en fondvägg som blir brun. Vet faktiskt inte om det bli fint eller inte för vi hade så dåligt lyse idag. Mardrömmen är ju att jag kommer dit imorgon och det ser ut som att någon har smetat bajs över hela väggen..!

Imorgon ska jag iallafall dit igen och fortsätta måla resterande väggar vita och efter det har jag två uppvisningar med kören. Det ska bli riktigt roligt. Det bästa med att sjunga i kör är att man kan sjunga fel text och falskt samtidigt utan att det märks. Lucky me!

Mycket fritid?

Kategori: Moments Like This

Varför sägs det att man blir snäll av pepparkakor?
Är det för att man blir glad i själen när man känner
den goda smaken eller är det för att man lägger på
sig när man äter för många och på så vis blir glad
att kunna rulla fram och slippa anstränga sig för att
kunna förflytta sig och då visar sina snälla sidor?

Av någon underlig anledning blev jag nyfiken på svaret och sökte upp det på wikipedia..
Att man blir snäll av pepparkakor är såklart en myt och den uppkom p.g.a. en argsint
unionskung kallad Hans som fick pepparkakor av sin doktor för att motverka sitt humör.
Undra om det fungerade?


Det var andra sorts botemedel förr i tiden, då behövde man
inte få en fet nål instucken i armen för att bli botad.

Carro funderar

Kategori: Moments Like This

Nu kära vänner kan jag berätta att det händer en hel del spännande saker i Carolines liv. Okej, "en hel del" var väl att ta i men det känns faktiskt så. Det som händer och som är värt att nämna är väl att jag ska flytta till en egen lägenhet samt överge mitt rum här hemma hos familjen vilket jag inte gjort tidigare. Tidigare har jag alltid haft ett eget rum att komma hem till men inte längre!
En annan sak som händer är såklart att det lider mot jul vilket måste vara det mysigaste som finns. Skulle vilja att det kommer lite mer snö innan julafton men jag har lärt mig att vara glad över det lilla jag har.

Jag fick en tanke idag när jag stod och bakade pepparkakor (d.v.s. åt pepparkaksdegen). Varför är just pepparkakor så relaterat till julen? Det är ju lika gott vilken dag på året man än äter det. Fast å andra sidan kanske man skulle bli less på det om man åt pepparkakor året om.

En annan sak jag tänkte på har sitt ursprung i Linnéa och mammas konversation som uppstod under julbaket:
Linnéa: Vad ska vi äta till middag? Eller vad ska vi äta för mat?
Mamma: Middag och mat är ju samma sak Linnéa.

Är inte middag en tid på dygnet, såsom midnatt och förmiddag? Vi kallar ju maten vi äter på förmiddagen för lunch och vi äter frukost på morgonen (vart vi nu har fått de skumma orden ifrån..). Finns det någon konstigt ord på svenska som kan ersätta middag (alltså måltiden)?