saraerikacaroline

Första advent

Kategori: Moments Like This

Vilken fin vecka det har varit med thanksgiving och mycket ledig tid. Har hunnit med zumba med 70 % gay-män samt en 80 årig gubbe vilket gav mig en rolig upplevelse på lördagsmorgonen. Vilka oblyga och härliga människor! Hann även med lite shopping och häng med fina au pair flickor. Igår strosade jag genom chinatown på väg mot fisherman's wharf där jag mötte upp tre tjejer för lunch och vi cruisade sedan vidare mot downtown i en fin cab med musiken på högsta volym. Livet som en california girl helt enkelt.
Som minderårig i USA fick vi nöja oss med bio och därefter varm choklad på ett café. Har varit ensam i huset hela helgen så jag har passat på att ockupera soffan, kikat film och käkat glass samt chokladdoppad frukt. Vet inte om det var allt det goda som fick mig att ligga i sängen fram till klockan 6 idag med världens illamående, men trist var det och jag missade både en au pair-träff och lucia övningen. Som tur var började jag må bättre i samband med att Therese, en vän från stugun av alla ställen, kom på besök (och stannar här i två nätter). Vi har snackat i några timmar, druckit vatten och satt igång brandlarmet. En skön avslutning på helgen!

Rose and thorn

Kategori: Moments Like This

Varje dag vid matbordet delar alla med sig av dagens bästa och sämsta händelse, kallat rose and thorn. Dagens rose var frisbee golfen som var riktigt roligt. Hade ingen aning om att det fanns så många olika frisbees och så mycket regler om greppet, vinkel, position osv. Som tur var fick jag allt förklarat för mig men trots det måste jag erkänna att jag var kass. Sökandet efter något jag är skillad på fortsätter. Det jag däremot är rätt bra på är att göra bort mig inför andra och det bekräftade jag idag inför 5 män. Istället för hål så har frisbee golf ett antal korgar som man ska kasta frisbees i och man går liksom i golf från korg ett till två osv. Eftersom att jag var den enda nybörjaren på banan idag gick det en aning segt för mig och min kompanjon att ta oss runt. När männen bakom oss kom ikapp och blev otåliga hördes plötsligt: look out! Jag ser det orange föremålet komma mot mig och instinkten säger såklart att jag ka akta mig. Jag tar några steg åt sidan samtidigt som jag håller koll på föremålets färdriktning och ser därför inte stubb-fan som envisades att vara placerad just där jag skulle sätta foten. Ja ni ser bilden framför er, Caroline flyger och landar med en duns i leran på slla fyra, jeansen blir skitiga (även de som inde såg händelsen fattar att jag ramlat) och jag överväger att ligga kvar i leran och förmultna. Ni får själva lista ut vad som var dagens thorn. Dock var hela händelsen ganska rolig och jag förlängde livet med x antal minuter.

Ungefär som på triss

Kategori: Moments Like This

Det är inte ofta det händer, men plötsligt händer det. Allt jag ville få gjort i helgen hann jag med, dvs manikyr, shopping i hippie området och käka glass. Hann även med att köra vilse i över en timme, göra chokladfondü och åka till lucia träningen med barnen. Det är många au pairer som är med så det är riktigt roligt! Apropå glass och köra vilse så hade jag den turen att jag träffade en personlig guide i lördags. Blivande guide i allafall för på tisdag kanske det blir en rundtur i SF om vädret tillåter.
Tänkte rivstarta veckan med att vara ledig imorgon och fixa lite ärenden i downtown och träna. Ser fram emot veckan!
Måndag: stan
Tisdag: frisbee golf?
Onsdag: Skype med familjen
Torsdag: thanksgiving
Sen är det i princip helg igen!

Italiano musico

Kategori: Moments Like This

Skön dag! Hade förberett mig på en heldag med pöjken eftersom att han var ledig från skolan, men han ville hellre vara med sin jämnåriga kompis. Konstigt. Jag passade på att avverka mitt första bodypump pass sen Gud vet när, och det lär jag känna av imorgon. Efter att ha hämtat flickan på skolan åkte vi till en pizzeria för ett mellanmål och vidare hem för att leka med gosedjur. Eller ja, hon gillar att göra historier med dem medan jag kollar på. Vet inte om det kan kallas jobb.
Spenderade kvällen i downtown med tyff, strosade omkring med en starbucks peppermint hot chocolate i handen och pratade om alltid mellan himmel och jord. Träffade tre sociala killar som såg ut att komma från green day eller något liknande, förutom den ena som snarare liknade Jack sparrow.
Imorgon ska barnen ägna sig åt sina aktiviteter i några timmar så jag funderar på att göra något vettigt, typ få manikyr eller kika i butikerna i hippie området. Kanske käka lite glass till och med.

artig som en amerikan, sur som en svenne

Kategori: Moments Like This

Alltsa amerikaner, hur trevliga ar dom inte? Till och med narkomanerna pa gatorna ar trevliga, det kom jag och Tyff fram till idag nar vi strosade omkring nere i downtown. Bada tva hade langtat efter fet mat (inte for att jag lider av underskott pa fet mat, men nu snackar vi Burger King) sa vi at gott och avlutade lunchen med mitt livs forsta frozen yoghurt. Vi hittade ett stalle dar man sjalv fick ta vilka smaker man ville och hur mycket topping som helst, ocksa betalade man ett pris for vikten. Losvikt helt enkelt, kanner pa mig att jag kommer bli en stammis dar.
Saklart hamnade jag och Tyff i samma falla som jag gjorde forra veckan men den har gangen gick vi ut fran kopcentrumet med nagon typ av ansiktsrengoring som tydligen ska vara jattebra. Far hoppas pa det for planboken fick lida. Nar jag anda var i mitt uppe i mitt spending money-flow passade jag pa att inforskaffa en Ipad ocksa sa nu ska har skypas!

Saknade Catarina

Kategori: Moments Like This

Jag vet hur det ar nar man mister nagon man alskar, det ar det absolut varsta som finns. I dag ar det 8 ar sedan min alskade syster lamnade oss. Kanns som igar samtidigt som det kanns som ett helt annat liv. Jag minns fortfarade hur fint det var med skenet fran lyktorna nar vi kom hem fran Stockholm samma kvall. Alla grannar pa varan gata hade fatt reda pa vad som hant och visade sitt stod genom att tanda mashaller och lyktor. Det betyder mycket att man vet att folk bryr sig aven om det visas genom handlingar och inte med ord. Min familj och mina vanner ar det basta jag har, ni betyder allt for mig.

11/10/11

Kategori: Moments Like This

Pippi Longstocking once said: I Kina gar alla manniskor baklanges for de bor pa andra sidan jorden. Hon kanske hade ratt anda for pa mindre an en timme har jag sett tva kineser ga baklanges (trots att de inte bor i Kina).

Morgonen startade sadar, korde halvt vilse nar jag skulle hem efter att ha lamnat jantan pa skolan. Antar att gud straffar somliga direkt. Jag kom hem just i tid till motet med min area director som var 8.30, sa nu har jag blivit inspirerad till att ga nagra gratiskurser. Har ju nagra timmar per dag da jag borde gora nagot vettigt istallet for att shoppa och slosa pengar. Ska ta med mig lillvovven ut pa en promenad och satta mig pa nagon av alla miljoner bankar och lasa igenom vilka kurser det finns samt lasa pa om amerikanskt korkort.

grisen gal i granens topp

Kategori: Moments Like This

Maste paminna mig sjalv att skriva pa svenska, sorgligt. Igar hade jag iallafall en fin dag med ovningskorning, barnpassning och middag med Emma och Josefine. Middagen var valdans trevlig och nu har jag pratat av mig pa svenska for ett tag. Pa vagen till och fran kopcentret dar vi at fick jag skjuts av en trevlig taxichaffis som numera ar min privata, vid namn Tino vars nummer jag adderade i kontaktlistan. 
Denna dag har jag till storre delen spenderat pa shoppinggatorna for att inforskaffa mig lite nodvandigheter. Dessvarre har jag svart for att saga nej och kom darfor hem med en plattang for 150 dollar (kompispris, den kostar egentligen 300 $), och jag som redan har en... Tanke lagga pengarna pa en Ipad istallet men en sadan tanker jag kopa hur som helst, det bestamde jag idag efter ett besok pa appel store. Glida runt, ata fett, spendera pengar.  

aaataa kakor hela dagen

Kategori: Moments Like This

Heeey homies!
Egentligen har jag saa mycket att beratta men eftersom att jag inte har nagra bilder skulle det bara bli en lang text. Darfor valjer jag att skriva lite kort om vad som hander. Ska se till att skaffa en dator sa snart som mojligt!
Pa tva dagar, igar och idag, har jag varit en gast i tva av de storsta och finaste hus jag nagonsin sett live. Seriost, pool, tennisbana, ankdamm, balkon dubbelt sa stor som min lagenhet osv. Helt sjukt.
Igar var mamman i familjen bjuden pa en lunch med bla SF:s nuvarande borgmastare och en massa andra. Det ar snart val har sa det ar skyltar overallt. Jag satt mest i ett enormt poolhus och kollade pa tv, kande att jag inte hade sa mycket att bidra med i ett samtal med en borgmastare. Pa eftermiddagen at vi middag pa en kinarastaurang som hade ybergod mat och kvallen spenderades med att spela apples to apples.

Imorse akte vi till stallet dar flickan i familjen rider (har inte fragat om det ar ok att namna namn osv.) och efter det besokte vi ett av de fina husen som hor till en slakting i familjen dar vi aven spelade tennis. Vidare akte vi till en luciatraning for barnen med det slutade med att aven jag stog i koren och sjong. Kanns inte som Lucia snart med tanke pa att det ser ut som sommar har. Vi blev aven bjudna pa middag ikvall sa nu ar jag utpumpad och ska soooova. Tank vad mycket man hinner med pa dagarna har. Imorgon borjar min forsta jobbdag och jag ska kora bil i SF for forsta gangen. Spannande! Ha det gott amigos!

"Hemma" i San Francisco

Kategori: Moments Like This

Jag har helt tappat perspektiv pa tid har i USA. Tydligen ar det fredag idag, wihoo! Undrar vad alla dar hemma ska gora, festa kanske? Fredagsmys mojligtvis?
Igar 6.38 pm landade flyget som tog mig fran maktiga New York till San Francisco. Kursen var rolig, jag larde mig en del nytt och skaffade manga nya vanner. Bra va mamma? :)
Familjen jag bor hos verkar jattegulliga, och hunden som ar runt 1 ar bedorande! Idag ska jag bara ta det lugnt och installera mig i det nya huset. Barnen ar pa skolan och mamman ar pa gymmet. Dar borde jag ocksa vara med jag tar tag i det en annan dag. Eftersom att jag gjorde det smarta draget att lamna min laptop i Sverige kommer jag inte lagga upp nagra bilder forren jag skaffat en egen dator, eller Ipad. Funderar pa vilket. Anywaysss.
Ikvall ska vi kanske kolla pa en basketmatch, det hoppas jag pa for det verkar skoj. Och imorgon hoppas jag att vi ska ivag till stallet, jag vill klappa en hast. 

Hoppas att ni har det bra dar hemma! Saknar redan mina underbara vanner och familj <3