saraerikacaroline

Another year went by

Kategori: Moments Like This

Jag borde sova nu men är så uppe i varv av allt socker jag har stoppat i mig. Om 5,5 timmar ska jag upp för att hinna med bussen som tar oss till flygplatsen och vidare till san francisco. När vi landar ska jag direkt iväg och möta upp två tjejer för middag ute och efter det drar vi hem till mig för lite fondü och mys. Vi bestämde oss för att satsa på ett lugnt och skönt nyårsfirande i år eftersom alla vi är 19. Ser fram emot det! Medan ni där hemma skålar på 12 slaget sitter jag på flyget troligtvis, så jag önskar er ett GOTT NYTT ÅR MINA FINA! Tack för ett underbart år med er. Känner på mig att även 2012 kommer bli ett grymt år.

Dagmar, is that you?

Kategori: Moments Like This

Har hört och läst mycket om stormen ni har haft hemma i Jämtland och hoppas att alla har klarat sig helskinnade. Fick själv känna på orkanvindar idag då Dagmar verkar ha letat sig över Atlanten så idag har jag endast varit ut två korta stunder. En gång med Joie (vovven ) och en gång för en promenad till hungry jacks. Jag fick ett extremt sug efter att tugga på något så jag köpte mig nötter och russin. Övervägde att sno Joies tuggben för att slippa gå ut i blåsten men jag håller på att träna upp min självdisciplin så jag lät bli. Läste lite körkortsteori också vilket var lika tråkigt som första gången jag höll på med det i Sverige. Dock uttrycker dom sig lite roligt i den här boken något som underlättar läsningen en smula. Men en fråga, hur ska jag veta vilket humör chauffören är på i det mötande fordonet?

Now is now your whole life

Kategori: Moments Like This

Ännu en überlugn dag idag. Barnen var på skidskolan och kommer vara där imorgon också. Passade på att träna på förmiddagen innan jag skypade med mina päron som jag saknar så! Päron är ett fult slang för föräldrar mamma, antar att du började fundera om jag har blivit knäpp som tror att jag kan skypa med frukter. Ikväll såg vi på en fin film som heter The Help och som fick blödiga mig att anstränga mig för att hålla tillbaka tårarna. Det krävs iofs inte mycket för att få mig att lipa.

Saknar för övrigt san francisco nu. Lite för kallt och tyst här, men på nyår bär det av "hemåt"!

Sno and sunshine makes glitter

Kategori: Moments Like This

Jag och min fästman ska ut på en romantisk promenad i solskenet. Pissa i snödrivor och plocka upp bajs i plastpåsar. Vi brukar göra sånt, han och jag.

Merry Christmas!

Kategori: Moments Like This

Så, nu är även juldagen över och julklapparna är utdelade. Tycker faktiskt att det är bra att paketen delas ut på morgonen för då har barnen något att leka med under dagen och man slipper allt tjat som annars varar fram tills kvällskvisten då vi i min familj brukar öppna paketen. Efter paketutdelning och pannkakefrukost gick vi över till grannarna och åkte tefat i en backe som började på deras veranda. Det var kul. Väl inne i värmen igen byggde jag och min värdmamma puzzel framför öppenspisen och efter det begav jag mig tillsammans med värdfamiljen till några släktingar för att äta trerätters.

Tog även och klubbade ner en varg idag och gjorde mig en halsduk. Kanske inte är helt sant men hörde av grannarna att det gick förbi en varg på deras gård senast igår. Halsduken på bilden är en julklapp från min värdfamilj. Mer troligt?

24 december 2011

Kategori: Moments Like This

Känns fel att alla skriver god jul överallt medan jag befinner mig i princip så långt ifrån min familj som möjligt. Vi har ju firat jul tillsammans i 18 år, trist att bryta en sådan fin tradition.
Hur som, idag spenderade vi en heldag i backen bland pudersnö, solsken och mycket människor. På eftermiddagen har jag slagit in julklappar som en galning och därefter åt vi middag tillsammans med barnens kusiner. Avrundade kvällen med Apples to Apples, "ett roligt spel för hela familjen" skulle det troligtvis låta på reklam. Det blev livat värre och bjöd på mycket skratt! Imorgon är det annandag jul så barnen lär komma upp ur sängen utan tjat och tidigare än önskat eftersom julklapparna öppnas den 25e här. Antar att det är på grund av att jultomten ska hinna ta sig från Sverige och hit mellan den 24e och 25e.

Santa Claus is coming to town

Kategori: Moments Like This

Mysfaktorn har varit på topp idag från morgon till kväll. I förmiddags åkte jag med värdfamiljen och morföräldrarna till ett "hästsläd-party" (för att översätta det någorlunda begripligt) som höll till på en ranch. Det var mycket folk, majoriteten bar cowboyhatt, och det bjöds på mat, efterrätt, livemusik och självklart en tur med hästsläde där passagerarna sjöng jullåtar tillsammans. Väl hemma igen svirade vi om från storstövlan' té finkläder och begav oss på ännu ett club party. När vi var på ett sådant kalas senast skar jag ju sönder halva fingret så jag var försiktig med kniven den här gången. Träffade en för himla söt 4-åring där som jag sprang omkring med och när han fick chansen att sitta i tomtens knä kunde jag inte sluta le. Hans förväntansfulla/ blyga/ söta ansiktsuttryck gjorde min dag. Synd att det bara är jul en gång om året kan man ju nästan tycka.

Show me a smile

Kategori: Moments Like This

Okej, idag kom dagen jag väntat på sedan jag kom till USA, nämligen dagen då jag skulle känna hemlängtan. Orsaken är att alla uppdaterar bloggar och Facebook om hur mysigt det ska bli att fira jul med nära och kära vilket inte jag kommer göra i år. På grund av tidsskillnaden läser jag det som skrivs i Sverige det första jag gör på morgonen och idag spenderade jag morgonen i huset själv då de andra var på vift här och där. Kände mig ensam och tyckte synd om mig själv för en stund så jag bestämde mig för att åka till centrumet som jag nämnde häromdagen. Väl där var det folk överallt och min hemlängtan försvann fortare än kvickt! I väntan på bussen träffade jag en annan 19-årig tjej så vi bytte facebook (eh?) och ska kanske träffas något framöver. Det gillar jag mest med USA, att folk är så sociala och framåt här. Snart har jag fler kontakter i telefonboken från USA än från Sverige.

Trivs bättre hääär

Kategori: Moments Like This

Kom hem från slalombacken för några timmar sedan och kände mig härligt trött i kroppen och hälsosam. Trött är jag fortfarande men efter cirkus en liter glass känner jag mig inte längre speciellt hälsosam. Aja vem brydde sig, gott var det. Jag har huset för mig själv ikväll för alla är bortbjudna på middag vilket jag också var men det kändes mer lockande att laga ihop en egen middag och läsa skvallerblaskor i lugn och ro. Ingen klänning, inget trevligt småprat och inget bordsskick behövs för det. Lever numera i min mysiga svarta fleecetröja och trivs bra där.

Lite fler bilder

Kategori: Moments Like This

Promenad med hunden, te på altanen (somnade en sväng i solen), bokläsning och besök i stallet för att hälsa på den fina ponnyn beacon. Det var min dag hittills i korthet. Snart kommer barnen hem från skidskolan och då blir det middag! Hoppas att ni har det fint där hemma, hörde att ni fått en del snö:) ta't lugnt i halkan!

Några bilder på mitt rum här.

Hehe

Kategori: Moments Like This

Timmer

Kategori: Moments Like This

Gick segt att lägg in alla bilder på en gång.. Tänkte iallafall slänga in några bilder på huset där jag ska spendera de två kommande veckorna. Hela huset är i princip byggt av timmer, så mysigt! Jag tog endast bilder på vardagsrummet, matsalen, köket, mitt rum plus mitt badrum och en gång dom "binder ihop" två av husen. Det finns minst 3 sovrum till, ett kontor och andra små rum men ni får nog en ganska bra bild av huset ändå.

Picture

Kategori: Moments Like This

Welcome to my crib

Kategori: Moments Like This

Imorse följde jag med mormorn till
"stan", ett fint centrum med mysiga butiker där countrymusik spelas ur högtalarna och de mesta av sakerna är home made. Gick förbi en cowboybar och även en rink där det om somrarna utspelar sig rodeo. Pappa skulle nog trivas här med sin cowboyhatt.

Monday

Kategori: Moments Like This

Imorse följde jag med mormorn till
"stan", ett fint centrum med mysiga butiker där countrymusik spelas ur högtalarna och de mesta av sakerna är home made. Gick förbi en cowboybar och även en rink där det om somrarna utspelar sig rodeo. Pappa skulle nog trivas här med sin cowboyhatt.

Jackson Hole

Kategori: Moments Like This

Från flera plusgrader till isiga minusgrader på bara en dag var en trevlig omställning, iallafall om man tänker på att jag fick inviga slalomsäsongen idag. Vi bor i ett hus bara 10 minuter med bil från dessa fina backar, så himla perfekt. Imorgon ska jag inte åka slalom (det är extremt dyrt med liftkort) så jag ska roa mig själv medan barnen är på skidskola. En promenad med hunden, ta kort på den fina naturen och läsa bok står på mitt schema. Får se om jag vågar mig ut på längdskidor någon dag. Det promenerade nämligen en prärievarg utanför huset imorse.

A house in the valley

Kategori: Moments Like This

Ligger i en säng i det mysigaste huset någonsin där jag har ett eget rum i samma storlek som min lägenhet med eget badrum. Huset är som en labyrint då det är fyra olika hus som byggts ihop till ett enda stort maffigt hus, helt i timmer. Varje sovrum har eget badrum och det finns 7 öppenspisar. Fan vad fint, här kommer jag trivas i två veckor!imorgon vankas det slalom så det ska bli spännande att se om jag har några skills kvar eller om det blir barnbacken.

Osammanhängande men sammanfattande

Kategori: Moments Like This

Jag vill tacka Gud eller vem det nu är som har hjälpt mig med alla julklappar och fynd jag hittat den senaste veckan. Jag brukar alltid designa egna plagg och saker i hjärnan och hoppas alltid att jag ska hitta dessa i någon butik, ganska osannolik att det ska ske. Men hörrni, denna vecka har jag hittat en jacka, två par skor, smycken, presenter och kläder till riktigt bra priser! Har även hittat min nyårsklänning som är en svart långklänning från forever 21. Vi ska åka på en liten semester till Wyoming imorgon och stanna där i två veckor ( huset kommer dock inte stå tomt, om någon funderar på att leka tjuv) och vi återvänder till san francisco på nyårsdagen. Är pepp redan!
Igår hade vi en mini-julafton här hemma eftersom att barnens pappa inte kommer följa med till Wyoming där vi ska fira jul. Jag fick två biljetter till en bring it on-musikal, presentkort på forever 21 och GLÖGG! Lycka på den.
Hoppas innerligt att i internetet fungerar i huset där vi ska bo, annars får alla ha en underbar jul och ett gott nytt år! Saknar er!

Snitt i fingret och hamstern dog

Kategori: Moments Like This

Alltså, herregud vad jag har roligt åt mig själv ibland. "ibland" förekommer minst en gång varje dag, så under gårdagen var det under en middag som jag gjorde bort mig. Jag kommer hem efter en hel dag på stan och slänger på mig oömma kläder eftersom jag ska skjutsa tjejen till hästen hon brukar rida. Min värdmamma berättar att vi ska på en julmiddag efter ridningen och frågar om jag har några fina kläder (det säger ju en el del om vad hon tycker om min klädstil). Väl på middagen, som håller till i det största hus jag någonsin sett, är det dukat med femtioelva bestick till höger och vänster, det serveras välkomstdrinkar och alla från 0-100 år bär kostym eller klänning (hade som tur var en klänning som dög). Väl vid bordet med servetten i knät ska jag så simpelt dela mitt bröd men får såklart med halva fingret. Ett nytt niagarafall bildades och jag kunde inte låta bli att fnissa åt mig själv och min klantighet. Ursäktade mig lite fint, bad om plåster och alla levde lyckliga i alla sina dagar. Ju mer jag försöker passa in under alla fina event desto oftare påminner Gud mig om att jag föddes och hör hemma i skogen.
Vill passa på att skänka en tanke åt den överviktiga men söta hamstern cookie som nu lämnat jordelivet för varmare och ljusare breddgrader. Rest in peace my friend!

Spend it while you have it

Kategori: Moments Like This

Att jag var äcklad av kakor igår märktes inte av imorse, så jag startade dagen med en lussebulle och kaka. Platsade fint i kistan.
Måste verkligen få saker gjort idag så som köpa julklappar och fixa lite ärenden på banken bland annat. Har bara denna vecka på mig innan vi drar till Wyoming och då måste jag även ha en varmare jacka med mig. Löning idag så nu drar jag till downtown!

Äntligen fick jag min efterlängtade lussebulle

Kategori: Moments Like This

Det här skulle kunna vara ett skämt, ett dåligt, men det är det inte: jag har ätit kakor till lunch och middag idag. Fy fan vad äckligt. Kakor och glass är mina svagheter som jag trodde att jag kunde äta obegränsat, men tydligen kan även jag nå den gränsen att sockret blir motbjudande. Men vad tusan, det hör till julen! Vanligtvis brukar vi ha kakätartävling i min släkt på annandag jul när vi är hos mormor och morfar men dagens cookie exchange fick ersätta det. Tror för övrigt att jag skulle vinna om det nu hade varit en tävling. cookie exchange innebär att man tar med sig en burk med kakor var och smakar sedan av alla andra. Ett sådant event hade au pairerna i mitt område idag och det var väldigt trevligt! Har bilder men de kommer troligtvis upp någon gång nästa år. Efter vårt cookie exchange tog jag bussen till det sista luciaframträdandet för i år som gick suveränt! Det var en mysig stämning i den mörka lokalen full med skandinaviska människor. Igår uppträdde vi på Ikea och lussade genom hela varuhuset. Det var också roligt!

Fri friday

Kategori: Moments Like This

Fredag morgon och jag stiger upp som vanligt, gör i ordning frukost till barnen och påbörjar sonens matlåda. Min värdmamma kommer in i köket och undrar vad jag gör uppe eftersom att jag inte var schemalagd under morgonen. Well, det gick på rutin men nu är jag istället redo för en heldag på stan. Måste köpa julklappar! Ska möta upp typhanie lite senare och om jag känner oss rätt blir det en frosten yoghurt under dagen. Vill dock besöka cheesecake factory snart, såg fram emot det innan jag ens landade i USA så det är på tiden.
Ikväll ska jag och tösen baka kakor och dekorera dem så det blir en fin fredagskväll. hoppas på att hinna gå på en cookie exchange på söndag så jag kan bjuda på våra mästerverk (och för att ha en bra anledning till att äta obegränsat med kakor, det är en tradition för mig under varje jul)
Har en lång shoppinglista som väntar, ciao!

Picknick i parken

Kategori: Moments Like This

Känns överdrivet tråkigt att skriva när jag inte kan visa några bilder, men ska försöka lösa det till nästa vecka. Lär ju hinna bli regnperioden innan jag får upp några bilder så ni inte hinner se hur fint det är här just nu, det är i september, oktober och november som vädret är som bäst. Ganska varmt och ingen direkt dimma. Jag och tyf hade en picknick idag i en fin park och satt i solen i flera timmar och bara pratade allt och inget. Det är så man njuter av livet. Vi bestämde oss för att vara ekonomiska och ta med matsäck så vi sparar mer pengar till shopping. Finns för mycket fint i butikerna nu men jag ska införskaffa julklappar till andra först innan jag unnar mig själv några klappar. Har inte köpt en endaste en. Vet att barnen önskar sig en iPad så det kanske blir en sån, eller inte. Nog för att dom är snälla men så snäll är inte jag. Hoppas bara inte att dom förväntar sig något sånt för då lär jag inte bli poppis...

Andra Advent, Fin Söndag

Kategori: Moments Like This

Tänk, idag har jag varit hos min värdfamilj i en månad. Bara elva månader kvar nu. Tror att det här året kommer gå så himla fort för jag har roligt och njuter av varje dag! Startade dagen med något som skulle vara ett zumba-pass men som övergick till ett kick boxing pass på grund av sjuk zumba instruktör. Jag gillar kampsporter så jag blev glad! Efter passet tog jag bussen till downtown, gick fel, gick i evigheter, hittade rätt och blev glad igen. skulle till en sportbutik där jag hittade en fin jacka som jag troligtvis ska införskaffa. Gillar att jag får veckolön, väntan blir inte så lång då:)
Igår avverkade jag 4 luciaframträdanden på 8 timmar vilket kanske inte låter allt för jobbigt, men det tyckte min fötter och min röst att det var. Men det var väldigt roligt! Det fanns även en marknad i samma byggnad där vi uppträdde där det såldes en massa svenskt sp som tomtar, lussebullar och glögg. Jag hade sett fram emot en lussebulle och glögg hela fredagen och lördagen, men när jag väl stod är med pengarna i handen var alla lussebullar slutålda. Fick mig i allafall en kopp glögg som innehöll alkohol så jag tog och drog på mig en karatefylla där bland tomtarna. Okej inte riktigt men det hade varit lite småkul. Kvällen avlutades med en utsökt middag på en thairestaurang med två andra au pairer. Det var mys!
Ser fram mot veckan med au pairträff, shopping med Tyf och förhoppningsvis julbak!

Snart är det fredagsmyyyys

Kategori: Moments Like This

Jag kollar på julpyntet samtidigt som jag lyssnar på julmusik men ändå känner jag ingen julstämning. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag såg folk ligga ute i bikini och sola idag, den första december. Tyvärr verkar Östersund inte heller ha någon snö men än är det några dagar kvar till jul. Måste köpa julklappar! Köpte en tidig julklapp till mig själv i form av en kamera fast jag har velat fram och tillbaka om jag ska behålla den eftersom jag egentligen vill ha en värre kamera. Å andra sidan, vem försöker jag lura, jag är troligtvis en av världens mest otekniska människor så en simpel kamera duger gott och väl!
Tog mig en härlig cykeltur till golden gate bron idag för det var sp härligt väder. Packade matsäcken, drog på mig en hjälm som fick mig att se ut som en 5 åring med äggformat huvud och begav mig sedan iväg. Eftersom att jag hade några timmar på mig tog det också några timmar innan jag kom hem, öm som satan i baken, men det var det värt.
Imorgon inleds dagen med jobb, Skype med karrow och sedan ska jag försöka avverka några ärenden då jag är ledig hela eftermiddagen. Gött med fredag!