saraerikacaroline

Good Life

Kategori: Moments Like This

Helgen, vilken skönhet. Vädret har varit oförskämt bra och jag har gjort allt och ingenting med Typhanie. Under fredagskvällen var jag och AL ute och åt på pasta pomodoro (vårt favoritställe) och mötte sedan upp Typhanie som följde med oss hem. Vi gjorde chokladfondü som vanligt och kollade på smurfarna. Eller jag och Typhanie somnade efter halva filmen men AL som är 10 år höll sig vaken.
Lördagen spenderades med några tjejer på stan med shopping och fika. Under kvällen var jag och Typhanie redo för att gå ut på en 18+ club men vi hade för roligt hemma för att orka ta bussen till downtown. Ofta är det bara bra sällskap som behövs.

NEW YORK

Kategori: Moments Like This

Äntligen har jag laddat över bilderna från kamera och mobil till datan. Inleder därför med en bild från dagarna i new york. Det var ju där resan startade, snart 3 månader sedan.

Randomness

Kategori: Moments Like This

Klockan är bara halv 10 på kvällen men jag ligger redan i sängen. Har varit trött hela dagen och speciellt under min photoshop-klass där jag höll på att somna. Som tur var hjälpte min bordsgranne mig (troligtvis omedvetet) att hålla mig vaken genom att prata om sina barnbarn på en blandning mellan engelska och något oidentifierbart språk. De personer som går i min kurs är ganska charmiga faktiskt. Gubben som sitter med baskern i hörnet skrattar ljudligt 2-3 gånger per lektion åt i princip ingenting, helt random. En annan gubbe trillade av stolen idag med en duns, helt random det också och hur roligt som helst. Vet inte om jag ens borde nämna läraren som står i främre delen av klassrummet och förgäves försöker få alla halvblinda/ halvdöva elever att förstå konsten med dagens teknik. Önskar nästan att jag hade tagit studenten med dessa sköningar.

WILD DIVA

Kategori: Moments Like This

Som ett fån har jag gått omkring med ett leende på läpparna i princip hela dagen. Inte ens när jag plockade upp skit efter hunden kunde jag inte sluta le. Orsak? Möjligtvis en blandning av att vara just där jag är, att jag har hittat så fina vänner (och såklart att jag har så underbara vänner i Sverige), att min familj kommer och hälsar på mig i april och att jag fyndade ett par skor för endast 20 dollar idag. Älskade liv.

Slutet gott allting gott

Kategori: Moments Like This

Matchen slutade inte som jag hoppades men kvällen slutade desto bättre. God pizza, god dricka, trevligt sällskap, fina killar och lite för sen kväll för morgonhumörets bästa. Men vad tusan, man lever bara en gång, människa som man är.

Go 49ers!!

Kategori: Moments Like This

Dagen som alla San Francisco-bor har väntat på är kommen: matchen mellan deras kära 49ers och new york giants äger rum idag med start 3.30. Redan klockan 2.30 kommer jag tillsammans med några andra tjejer sitta bänkad på en pizzeria och invänta matchen. Att 49ers har kommit så här långt är väldigt stort, de har inte vunnit på 13 år tror jag det var. Om de vinner kommer det bli historiskt (enligt SF-borna själva) så matchen är värd att se.

Åt en lagomt nyttig frukost så jag kan äta en lagomt fet pizza.

IT'S YOUR WORLD. SHAPE IT OR SOMEONE ELSE WILL.

Kategori: Moments Like This

Efter sisådär 2,5 månader utan sena kvällar och galenskaper tyckte jag, Johanna och Emelie att det var time to add some flavor till vår vardag. När jag slutat jobba igår kom brudarna till mig för att sedan tillsammans färdas med Ken, en knubbig kinesisk taxichaffis, som skjutsade oss till en klubb för 18+. Det blir vad man gör det till och jag hade skitkul! Vid stängning följde vi med några nyfunna vänner från världens alla hörn på efterfest vilket slutade med att tre trötta brudar satt på köksgolvet och käkade bagels klockan 7 på morgonen. Idag blev det en låååång fika på ett mysigt café innan det var dags för jobb för min del. Ledig imorgon, prio ett är sovmorgon.

Dagen före helgen

Kategori: Moments Like This

Weeeey, fredag imorgon! Dock jobbar jag till halv 9 på kvällen men efter det ska jag möta upp några tjejer som sedan ska sova över här. Har planerat att inviga min 1 vecka gamla tröja som bara väntar på att luftas. Töntvarning på detta inlägg känner jag men det beror på adrenalinet som producerades när jag insåg att det är helg imorgon! Aja jag är full av randomness idag så det bjuder jag på. Btw, heja 49ers!!!


Folk har alltid sagt att jag är lite sne men jag fattar inte varför...

Min håriga vän

Kategori: Moments Like This

Hej. Jag är söt och vill komma in. Vad är problemet?

Tisdag 17 januari

Kategori: Moments Like This

Första gången som jag jobbat 10 timmar under en dag i USA. Hade ett break mitt på dagen då jag gick till min photoshop klass. Känns som en roligt kurs faktiskt! Dock var jag yngst av mina "klasskamrater" och den näst yngsta var nog närmare 35, majoriteten var 50 plus. Kan man redigera bort rynkor och grått hår med photoshop mån tro?

Krängarhelg

Kategori: Moments Like This

Lärde mig ett nytt ord i helgen; kränga. Det betyder i princip äta mer än normalt och gärna onyttigt. Så tolkade iallafall jag och Johanna det så det är i princip vad vi gjort under lördag, söndag och idag måndag. Igår åkte vi skridskor i union square och gick sedan till cheesecake factory där jag käkade en übergod cheesecake med vit choklad. I have a thing for white chocolate... Vi åkte sedan hem till mig och spelade skrabble tillsammans med typhanie och smed planer inför framtiden. Idag har jag och Johanna varit på Ikea samt ätit crêpes. För gott för att vara sista gången tyvärr.

Ska det va så ska det!

Kategori: Moments Like This

Det går fort när man har roligt och denna helg är ett bevis på det. Gårdagen spenderades med jobb och på kvällen mötte jag upp Johanna för middag, åt supergod pasta, och därefter bio. Vi såg new years eve som var riktigt mysig. Jag och johanna lärde i princip känna varandra på nyår så filmen väckte starka känslor. Hehe okej inte riktigt men den var bra. Idag startade vi dagen med en promenad i golden gate parken, tog sedan bussen till stan för shopping och lunch innan vi åkte hem. Lagade kyckling och nachos, åt ben&jerrys, jordgubbar, choklad och nötter. Jodå, lite mätt är vi! Avrundade dagen med film tills ögonen gick i kors. Johanna verkar redan ha somnat nu på sängen bredvid. Sött.

12 januari 2012

Kategori: Moments Like This

Känns som att dagen var slut innan den ens började idag, den gick så fort. Har hunnit med lite småfix, tränat, varit på en musikal med skolelever, ätit på en god thairestaurang men viktigast och roligast av allt så skypade jag med Rebecca min snäcka. Igår skypade jag med elise min gris, dessa samtal var efterlängtade och välbehövliga.
Fredag den 13 imorgon, spännande.

Onsdag igen

Kategori: Moments Like This

Varning för ett patetiskt I-lands problem!!
Träffade Typhanie nere i downtown idag för att köpa en present till K, min värdmamma, som fyller år på fredag. Vet vad jag letar efter med fann det såklart inte. Däremot hittade jag extremt mycket snygga kläder som jag vill vill vill ha men inte borde köpa så jag lät bli. Köpte dock en fin hårsnodd för att stilla shoppingsuget lite hehe.

Antar att ni undrar "jobbar inte jäntan?". Jodå, skjutsade AL till stallet idag där hon rider en gång i veckan. Fäään vad jag saknar att rida btw! Körde för första gången ensam på en highway, 6-filigt och allt. Jag och AL fördrev tiden med att ha allsång till ABBAs gamla goda hits.

Getting back to school

Kategori: Moments Like This

Back on track, nu är förkylningen väck! Firade det med träning på gymmet där det för övrigt kryllar av studenter (går ju på deras gym, logiskt hehe). Älskar att bo i mitten av universiteten för det är alltid livat på gatorna. Apropå universitet så skrev jag in mig på ett city college idag några kvarter bort där jag ska lära mig photoshop. Det är endast en 15 timmars kurs så jag måste ta en till kurs (60 timmars studier hör till au pair programmet) men vad det blir har jag inte bestämt än. Jag som njöt av ett liv utan studier, men plugget var inte så dumt ändå.

La playa

Kategori: Moments Like This

Måndag, Typhanie, lunch på stranden, gormémiddag à la Carro och monopol. Det var min dag i stora drag och det var en väldigt härlig start på veckan. Hur sjukt kändes det inte att sitta på stranden i januari i skinnjacka utan att frysa! Underbart! Utsikten var inte helt fel heller med ett 20-tal surfer boys hehe. Så fort jag får chansen ska jag testa att surfa. Tror dock inte att det kommer vara min grej men jag kan inte lämna jordelivet utan att ha testat på det. Så är det bara.

Bring It On

Kategori: Moments Like This

Det är inte jag, det är internet... Som väljer att lägga upp dubletter av vissa bilder alltså.

Men igår då, jag hade en sån grym kväll! I julklapp fick jag biljetter till musikalen Bring It On av min värdfamilj så jag bjöd med Johanna som sällskap (som också nördat alla filmerna) och vi njöt av två timmars underhållning. Både koreografin, sångerna och replikerna satt som en smäck och alla som deltog i musikalen var perfekt för deras roller. Om man ändå kunde slänga upp benet högre än i en 45 graders vinkel hade jag lätt satsat på att bli en musikalartist.
Innan musikalen möttes jag och Johanna för att käka indonesiskt, vilket var supergott och superhot, och innan dess spenderade jag några timmar i Japan town med tre härliga brudar. I japan town ser det ut som man kan föreställa sig fullt med japaner, Hello Kitty och texter som är obegripliga för någon som mig. Bättre än bra helg, nu är jag redo för en ny jobbvecka!

Girls night in

Kategori: Moments Like This

Fredagen kom som väntat och spenderades som planerat med Johanna, Typhanie, tacos och film. På förmiddagen satt vi mest på ett café och pratade för att undvika att spendera pengar i butikerna. Måste spara pengar inför kommande resor som vi vill göra!
Ikväll däremot ska jag göra något roligt med Johanna. Wiiieeee

X GENERATION

Kategori: Moments Like This

Var uppe innan tuppen imorse och gjorde iordning mig själv innan jag väckte barnen. Ska strax iväg och träffa Typhanie och Johanna för att gå och kolla på universitet eftersom vi måste plugga några kurser som en del av au pair programmet. Jag funderar på web design och photoshop, tror att det kan vara bra att kunna i framtida yrken. Får se om jag hinner ändra mig efter dagens slut. Eftersom att alla vi tre är ledig ikväll har vi planerat en tacokväll! Har längtat efter denna maträtt så ikväll blir det paltkoma!
Apropå shoppingen igår, se bilderna nedan. Hade en omedveten crush på spets tydligen vilket jag märkte när jag kom hem. Fint de. Hoppas att ni får en förträfflig fredagskväll mina vänner och ovänner!

Oakside Café

Kategori: Moments Like This

Sitter på ett café och njuter av en kycklingmacka, chai te och livet i allmänhet. Startade dagen med att skjutsa AL till skolan och efter det mötte jag upp Typhanie för att strosa omkring på Haight street. Älskar butikerna där! Så udda och underbara, just how I like it! Typhanie var tvungen att åka hem och ta hand om sina flickor så jag tog mig friheten att svänga förbi på oakside café för lite lunch. Ska hämta AL från skolan om 2,5 timmar så jag hinner avverka några fler butiker innan jobbet kallar. Vaknade upp med känslan av att det skulle bli en bra dag idag och än kan jag inte klaga!

I promise myself

Kategori: Moments Like This

Tur för mig att jag inte gjorde något nyårslöfte om träning i år för nu var det tydligen min tur att bli sjuk. Nyårslöften om träning känns för övrigt så 1990, plus att man blir så fixerad på löftet att man glömmer att njuta av träningen och maten. Mitt löfte förblir därför detsamma som förra året vilket var att endast göra saker som jag mår bra av. Det kan verka enkelt men det är också väldigt lätt att fatta ett felbeslut. Jag höll mitt löfte ganska bra 2011 men sabbade det i slutet, därför ger jag det ett nytt försök 2012. Nytt år nya misstag. Nytt år nya lärdomar.

Every day you wake up is a good day

Kategori: Moments Like This

Dagen kunde ju ha börjat bättre än med en försovning, but every day you wake up is a good day! Det verkade vara spinninginstruktörens motto idag samtidigt som hon bad oss att vrida på mer motstånd och döda benen ännu mer. Kul att spinningsalen är i källaren också. Tror aldrig jag har bestigit en trappa då sakta som efter spinning och rumpa/mage passen idag haha. Får se om morgondagen blir en bra dag för jag är osäker på om jag kommer ta mig ur sängen över huvudtaget.
Strax kommer barnen hem och då blir det fika och därefter deras eftermiddagsaktiviteter. Hoppas att J inte är allt för irriterad för att jag glömde att packa ner en sked i hans lunchlåda. Ooooops.

Spontanitet

Kategori: Moments Like This

Som alla vet är spontanitet bland det bästa som finns, man hinner inte bygga upp förväntningar som riskerar att förstöras. Idag var jag egentligen ledig men eftersom jag inte hade något planerat följde jag med värdfamiljen till fishermans wharf. Vi åt lunch i ett regnskogs café som verkligen var inrett som en regnskog och då och då började gorillorna, elefanterna och de andra djuren i rummet att röra sig och låta. Det regnade även titt som tätt fast inte på gästerna som tur var. Kändes som att min dröm om att besöka en regnskog gick i uppfyllelse. Efter lunchen besökte vi även ett vaxdock-museum och ett "museum" med bara gamla spelmaskiner där man stoppar in mynt och för att spela. Dagen var minst sagt lyckad, spontan och lyckad.
Imorse hann jag även med att organisera allt oorganiserat, däribland mina kläder och nagellack. Titt så fint de blidde!

2012

Kategori: Moments Like This

Första januari, tillbaka i älskade San Francisco, nerkrupen i sängen efter en bra start på året. Igår när Johanna och jag stod och skålade ute på en kulle medan vi tittade på fyrverkerierna borta vid fishermans wharf kände jag mig så himla lycklig. Har tyvärr ingen bild men tänk er en stad upplyst av lampor överallt med fyrverkerier i bakgrunden. Så fint!
Jag och Johanna avslutade 2011 med chokladfondü, jordgubbar och champagne hemma hos mig innan vi gick ut och skålade på 12-slaget. Johanna sov över här och när vi vaknade imorse tog vi bussen till downtown där vi lunchade och shoppade med Typhanie. Runt middagstid åkte Typhanie hem och vi begav oss vidare till Johanna där vi lagade middag, åt kladdkaka och kollade på film. Härlig start på 2012. Shoppingen var lyckad också, gött!